Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Was het vlees en laat het vervolgens drogen, of droog het met een doek. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap op. Bestrooi de filet met peper. Laat 20 gram boter smelten in een pan en leg hierin de filets. Los het bouillontablet op in het water. Gier vervolgens de warme bouillon over het vlees. Laat dit in een gesloten pan in 15-20 gaar worden. Zet intussen de spinazie op met aanhangend water.
Keer de spinazie af en toe, totdat deze geslonken is. Giet dan het kooknat af. Hak de spinazie fijn, of gebruik hiervoor een mixer. Voeg éénderde deel van de kaas toe aan de spinazie, samen met de rest van het citroensap, de aroma, peper en zout.
Bestrijk de ovenschaal met 20 gram boter. Verwarm de oven vast voor.
Schep de spinazie in de ovenschaal. Smelt de rest van de boter en voeg hier de bloem aan toe. Laat het mengsel enigszins warm worden.
Leg de kipfilet op de spinazie. Roer de bouillon door de boter met bloem en roer hier ook de melk door. Laat de saus even doorkoken en voeg dan de rest van de kaas, aroma, peper en zout toe.
Schep de saus over het vlees en zet de ovenschaal in de oven tot het gerecht door en door warm is. Laat desgewenst de saus mooi van kleur worden.
Bereidingstijd: 25-30 minuten Oventijd: 15-20 minuten
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.