Slagerij Wim JacobsGewoon 'n goeie slager |
Schil de uitjes. Smelt 100 gram boter in een pan en voeg vervolgens de uitjes en het spek toe. Laat ze mooi kleur krijgen en haal ze dan uit de pan. Houd ze warm.
Doe het vlees in dezelfde pan en braad het aan alle kanten bruin gedurende 20 minuten. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Ontpit de olijven en blancheer ze 1 minuut in kokend water.
Als het vlees gaar is, haal het uit de pan en houd het warm. Doe dan de champignons in de pan en bak deze. Schil de knoflook en de sjalot en hak ze fijn. Als de champignons klaar zijn, flambeer ze dan met de calvados. Voeg de knoflook en sjalot toe aan de uitjes, het spek en de olijven. Voeg er de witte wijn, zout en peper bij. Sluit de pan en laat 30 minuten stoven.
Kneed ondertussen de rest van de boter met bloem tot een beurre manié. Leg het vlees op een voorverwarmde schaal, leg het garnituur er omheen en bind de saus door met kleine scheutjes beurre manié toe te voegen. Serveer de saus apart.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.